Yogacentrum Yanara
www.yogacentrumyanara.nl
startpagina.

even voorstellen.

yoga.

foto impressie.

meditatie.

mandala's.

chakra's en de aura.

agenda.

gegevens.

her-inner jezelf

meditatie
WORKSHOP: MEDITEREN KUN JE LEREN

Iedereen kan mediteren!

Door een hele dag bezig te zijn met mediteren ontstaat er een goede basis om thuis met de geoefende technieken aan de slag te gaan. Je leert verschillende meditaties en krijgt tips zodat je jezelf zelfstandig verder kunt ontwikkelen. Theorie en praktijk wisselen elkaar op deze dag af. De delen kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden. Ervaring is niet noodzakelijk.

Meditatie is niet zozeer het stilleggen van het denken als wel het beheersen van de geest waardoor een groter bewustzijn ontstaat.
Al ver voor onze jaartelling hielden mensen zich bezig met meditatie en er zijn in de loop der eeuwen diverse meditatietechnieken en oefeningen ontwikkeld.

Door regelmatig te mediteren:
- krijg je een diep gevoel van innerlijke rust en vrede
- leer je te ontdekken wie jij in wezen bent en durf je
  jezelf als zodanig te uiten     
- opent zich een bron van inspiratie voor je
- werk je aan je geestelijk en lichamelijk welzijn

Deel 1:
Voor de beginners die thuis aan de slag willen gaan. Aan bod komen o.a. wat is mediteren, welke technieken zijn er en welke past het beste bij jou, houding, hulpmiddelen, ademhaling, wat voor obstakels kun je tegenkomen, eenvoudige meditaties en mindfulness oefeningen. Na deze workshop ben je in staat thuis zelfstandig te mediteren.

Deel 2:
Voor mensen die denken niet te kunnen mediteren omdat ze moeite hebben met stil zitten tijdens het mediteren. Aan bod komen o.a. een schrijfmeditatie, een vormtekenenmeditatie, een babbelmeditatie en een dynamische meditaties.

Deel 3:
Vipassana meditatie is een eenvoudige, praktische inzichtmeditatie die de beoefenaar in staat stelt om door middel van zelfobservatie zichzelf beter te leren kennen. Doordat je continu, zonder oordeel, jezelf bewust bent van alles wat je op het moment voelt, denkt en ervaart, het benoemt en het helemaal accepteert, verdwijnt het vanzelf. Hierdoor ontstaat er een enorme stilte in je hoofd en inzicht in jezelf. De meditatie bestaat uit zit,- loop,- en buigmeditaties.
Aangezien je de hele dag met de vipassana meditatie bezig bent, ben je makkelijk in staat het geleerde thuis toe te passen.
De meditatiedag is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Op de uitleg na zal de dag in stilte verlopen waardoor je helemaal tot jezelf kunt komen.

Je wordt door meditatie niet een ander mens,
maar degene die je altijd bent geweest.
(Carl Friedrich von Weizräcker)

info@yogacentrumyanara.nl